Reserva les teves activitats

Recomanacions i condicions de com es duen a terme les activitats.
Horaris, llocs, normes de conducte...

MEMORIA E FADO
Dia i Hora: 03/08/2024 20:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

Els músics Eudoro Grade (guitarra) i Vasco Ramalho (marimba) van dissenyar un projecte que aporta la interacció entre la suavitat i la poesia melòdica de la marimba i la llibertat de la guitarra. De la barreja, un so atemporal, inconformista, en identificació íntima amb la matriu africana i europea, metamorfosi de sons i moments que ens sorprenen. El projecte “Timeless Sounds” ens crida a un repertori tant d’improvisacions com de motius melòdics d’inspiració ètnica o “cançons” temàtiques, en una proposta de musicalitat contemporània.

VIATJANT EN EL BARROC
Dia i Hora: 10/08/2024 20:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

Un programa a cavall del barroc italià i alemany que s’inspira en l’admiració de Johann Sebastian Bach pel “sacerdot vermell” (com era conegut en aquell moment Antonio Vivaldi), que va influir profundament en la seva producció. Bach, uns 70 anys més jove, es presenta en algunes obres mestres amb el diàleg sensible entre la veu de soprano i la flauta, i el programa es completa amb obres mestres de cambra de Haendel, Telemann i Paisiello.

JOIES DE LA MÚSICA CLÀSSICA, ROMÀNTICA I POPULAR
Dia i Hora: 16/08/2024 21:00
Lloc: Església St. Pere de L'Escala

La Festival Chamber Orchestra of Europe ens presenta un programa eclèctic amb joies musicals de diversos estils i gèneres però amb una idea en comú: que la bona música no envelleix mai i que, sigui quina sigui l’època que ha vist néixer cada gènere, la música traspassa les generacions per a convertir-se en patrimoni de tots. Des de Mozart, Haydn i Gluck fins als Beatles, E. Presley i Morricone.

VIRTUOSISME I BEL CANTO
Dia i Hora: 07/09/2024 19:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

El programa basa les seves arrels en la invenció rítmica del gran Bach i conclou amb les virtuoses variacions sobre Carmen de Bizeet, passant pel belcanto italià i els ritmes gitanos hongaresos.

PARÍS, VIENA I EL GENERALIFE
Dia i Hora: 14/09/2024 19:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

És un viatge colorista que ens porta del més bell impressionisme francès, al particular “alhambrisme” més seductor del sevillà Joaquín Turina. L’essència de la partida i el final d’aquest viatge són ànimes bessones, ja que és ben coneguda la relació entre compositors francesos i espanyols i les seves mútues influències estilístiques i estètiques. Tot i així, és al centre del viatge on descobrirem precisament les albors d’aquest principi del segle XX de la mà d’un sempre original Saint Saëns i d’un senzillament genial Johannes Brahms. En definitiva una oda al lirisme, al color, al belcanto i al poliestilisme musical de mà d’un extraordinari duo, la musicalitat del qual gairebé transgredeix allò sensitiu, per captivar-te des del primer instant de cadascun dels seus viatges musicals.

LA JOIA DE L'EUROPA BARROCA
Dia i Hora: 21/09/2024 19:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

La sonata en trio, en el període barroc, fou el gènere de composició de cambra més reeixit per les possibilitats de diàleg entre els diferents instruments. L’ús de la flauta i del violí permet als compositors disposar d’una paleta tímbrica més gran per crear noves sonoritats i textures. En aquest programa presentem diverses declinacions que aquesta forma concreta va prendre en les mans més expertes dels principals compositors del segle XVIII. Des del refinat contrapunt de C. Ph. E. Bach passant per l’estil compositiu particular de Handel i Telemann, fins a l’estil típicament venecià de Vivaldi. El programa es completa amb dues sonates per a instrument solista: la famosa sonata n. 7 per violí i baix continu de Corelli, i la bella i refinada sonata per a flauta, de C. Ph. E. Bach.

UN MÓN DE SENSACIONS I EMOCIONS
Dia i Hora: 28/09/2024 19:00
Lloc: Església St. Martí d'Empúries

La música del duet “Counterpoint” és el resultat d’una recerca constant entre la tradició clàssica i popular, creant un so original i únic. Les seves actuacions es descriuen com a envoltants i involucren el públic en un món d’emocions i sensacions. El duo ha actuat a festivals internacionals a Espanya, França, Alemanya, Praga, Uzbekistan i Kazakhstan.

ENTRE LA VIDA I LA MORT
Dia i Hora: 12/10/2024 19:00
Lloc: Alfolí de la Sal

El Quintet de Schubert en Do major, D. 956, una de les seves últimes obres, és una commovedora expressió de la seva genialitat musical. Escrit per a un quintet de corda poc convencional, aquesta obra destaca per les seves emocionants contradiccions. Des dels moments alegres i enèrgics fins als passatges melancòlics i reflexius, Schubert ens guia per un viatge emocional profund. Compost prop de la seva mort, el Quintet captura la seva ànima i passió, deixant un llegat immortal en la història de la música de cambra.