Reserva les teves activitats

Recomanacions i condicions de com es duen a terme les activitats.
Horaris, llocs, normes de conducte...

BRASIL: SAMBA, SAUDADES, VALS
Dia i Hora: 24/06/2023 19:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

Fruscella ens proposa un programa suggeridor i ple de ritme que ens transporta al Brasil més pur, amb clàssics com Turibio Santos o els sons innovadors que ens inviten a un somnieig seductor de Roland Dyens, la invitació al ball de Dilermando Reis i l’autenticitat del propi Fruscella, que interpretarà obres pròpies i arranjaments que ens ofereixen un viatge ple de colors i atmosferes de la terra que homenatja.

MELODIA I PASSIÓ
Dia i Hora: 15/07/2023 20:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

Romances eslaves és una experiència musical intensa i plena de matisos que ofereix l’oportunitat de descobrir la bellesa de la música clàssica polonesa, txeca i russa de segle XIX i principis del segle XX. Son obres plenes de passió, inspirades en les pròpies experiències dels compositors i melodies populars regionals.

PRELUDIS NOCTURNS, ESTAMPES, CAPRICIS...
Dia i Hora: 22/07/2023 20:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

El piano de Diana Nocchiero ens invita a un viatge per la vesprada, entrant a la nit, en el somnieig dels temps, fins al matí lluminós. Debussy ens obrirà la imaginació amb els seus colors i textures, Grieg ens endinsarà en la seva interioritat profunda i intimista al seu nocturn, mentre que la melodia nupcial ens obre el camí de la llum cap a Nino Rota, que ens demostrarà que el vint pot ser també un segle ple de dolcesa. Finalment, la nota rossiniana ens fa arribar a l’alba del so, quan el dia ja s’albira i tot és possible. El cicle vital més optimista.

DUES VEUS ORIGINALS
Dia i Hora: 05/08/2023 20:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

Sibelius i Mompou ens conviden a contrastar la sonoritat de la música nòrdica amb la mediterrània a través de l’amor, la naturalesa, la fugacitat del temps i la mort. Els textos, de poetes finlandesos, del català Josep Janés, del francès Paul Valèry i de l’espanyol Juan de la Cruz, marquen el contingut del concert, fent especial èmfasi en el darrer, on l’expressió d’aquest místic a El cantar del alma ens trasllada a la nostra sonoritat interna, la soledad sonora, la música callada. Un recital que explora la faceta més introspectiva de Sibelius i de Mompou que, des de la poesia i la metafísica, ens parlen de l’expressió de la fugacitat del temps i l’experiència humana.

FONTANE DI ROMA
Dia i Hora: 12/08/2023 20:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

L’obra d’Ottorino Respighi Fontane di Roma dona nom al concert, que ens ofereix una sèrie de vívides imatges musicals inspirades en la bellesa de natura i les alegries de vida quotidiana, des de a Stravinski a Respighi, passant per Dvorák i Rackhmàninov. Misteris de bosc de Bohèmia, la sorollosa alegria de fira, la luxosa brillantor dels raigs de la font, els records romàntics: temes de les obres musicals de compositors que van viure en diferents èpoques i en diferents països, però que van compartir l’impressionisme com a estètica, a la quan van arribar per senders diferents. Dvorák i Rachmàninov van anticipar aquest impressionisme dins de la tradició romàntica, mentre Stravinski el descobreix en les profunditats de les fonts de música tradicional, i Respighi ens inunda de la sensualitat colorista mediterrània.

GRANS ÈXITS DE LA MÚSICA CLÀSSICA, DEL CINEMA I DE LA MÚSICA POPULAR
Dia i Hora: 18/08/2023 22:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. PERE DE L'ESCALA

   Veure programa

Enguany, la Festival Chamber Orchestra ens ofereix grans èxits de la música clàssica, del cinema i de la música popular. Un vespre per a deixar-nos endur per l’elegància de Mozart, la potència dramàtica de Puccini o el ritme de Piazzolla, la màgia de les bandes sonores amb el mític Cinema Paradiso, l’emoció d’Ha nascut una estrella de Lady Gaga o l’energia transformadora de Viva la vida de Coldplay.

DOS ITALIANS A L'ÒPERA
Dia i Hora: 09/09/2023 19:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

El duo Pollice ens ofereix un apassionant i exhaustiu recorregut per l’òpera del segle dinou a itàlia, amb perles escollides que sonaran tan conegudes com sorprenents en la seva versió pianística. Des del belcanto de Bellini i Donizetti, passant per l’òpera bufa de Rossini, amb una inevitable dedicació al verisme de Mascagni, Leoncavallo i Puccini, fins a la grandesa del Verdi més cèlebre. Un camí ple d’emocions que apel·larà els records més íntims dels auditors amb unes obres que formen part essencial de l’imaginari col·lectiu.

EL ROMANTICISME
Dia i Hora: 16/09/2023 19:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

El piano esdevé un instrument de ple dret al Romanticime, alliberat del clavicèmbal, i és justament Beethoven un dels primers compositors que componen pensant en els matisos que aporta aquest instrument total, en el qual hi cap tota una orquestra. La sonata que escoltarem aquest vespre és molt virtuosa i també ens ofereix un toc gràcil que la fa molt atractiva. La llegenda de Liszt es va obrint poc a poc cap a la llum, encara que pel camí viatja per diversos clarobscurs. Un repte pianístic molt exigent, com la sonata de Schubert, que ens atrapa pel seductor melodisme. Finalment, l’scherzo de Chopin ens fascinarà per la seva potència dramàtica. Romanticisme i pianisme en estat pur.

EL BARROC
Dia i Hora: 23/09/2023 19:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. MARTÍ D'EMPÚRIES

   Veure programa

Nova i Fornero, flauta i clavicèmbal respectivament, ens ofereixen una àmplia visió del Barroc entre 1650 i 1780, des d’Arcangelo Corelli fins a Johann Christian Bach. De fet, el concert recull la millor representació de la família musical del Kantor de Leipzig, a banda de Telemann, el de Magdeburg, que ens aporta melodia i ímpetu. Al mateix temps, se’ns descobreix un compositor de la nostra terra, Joan Baptista Pla (1720-1773), que competeix artísticament amb el millor d’Europa, amb el seu Barroc ric i enginyós, que hauria de ser part de ple dret del cànon. Barroc Alemany, italià i català per a una vetllada de contrastos i senders que sempre enfilen cap a la llum.

JAZZ & FOLKLORE FUSIÓ (HOMENATGE A FRANK SINATRA)
Dia i Hora: 30/09/2023 19:00
Lloc: ALFOLÍ DE LA SAL

   Veure programa

El talent dels germans Lleida es posa al servei d’una de les grans veus del segle XX amb el seu homenatge a Frank Sinatra, tan present en el nostre imaginari. Cançons com New York, New York, Fly me to the Moon o My Way s’han fet cèlebres amb aquest talent inesgotable, però els Lleida ens recorden que en alguns casos formaven part originàriament de musicals o pel·lícules, i en d’altres simplement són melodies de genis del pentagrama. Viatgem des de la música popular al jazz més seductor amb incursions de temes dels propis artistes que es revelen com a creadors imaginatius i de gran solidesa.

BACH MEETS SPAIN
Dia i Hora: 14/10/2023 19:00
Lloc: ALFOLÍ DE LA SAL

   Veure programa

La guitarra es presenta en aquest concert com a punt d’encreuament entre dos mons i dues èpoques que es presenten sempre aparentment tan diferents. Els contrastos entre el Barroc i la música del tardorromanticisme espanyol d’arrel popular, que inunda el principi del segle XX, semblen trobar-se en aquest concert original i ple de joies conegudes pel públic. Bach comença el joc de miralls amb la seva segona partita basada en balls populars, que inclou la famosa xacona, per després entrar en temes arabitzants de Turina, Tárrega i Albéniz, també basats en danses. I al centre, com a nexe d’unió, Nicolò Paganini ens emocionarà amb el virtuosisme del Carnaval de Venècia, una sèrie de variacions acrobàtiques sobre un tema popular.

CONCERT D'ANY NOU
Dia i Hora: 01/01/2024 19:00
Lloc: ESGLÉSIA ST. PERE DE L'ESCALA

   Veure programa

La màgia del Nadal encara és present el dia 1 de gener, quan tot comença de nou i els desitjos omplen les nostres llars. Les melodies sobre l’infant Jesús i el goig de la celebració de la vida s’entrellacen amb els nostres anhels més purs. Les cançons que escoltarem avui, populars d’aquí i d’allà, com El noi de la mare, Joia en el món o Jingle Bells, són una mostra representativa de l’esperit que governa dins nostre en aquestes festivitats, en una tria acurada en el títol i les versions que denota la maduresa i el rigor del Cor Maragall.